PRESSEMEDDELELSER
PRESSEMEDDELELSER www.sagenskerne.dk


Præsenteret her  3. januar 2010

Christiansborg, onsdag den 30. december 2009/kaho

PRESSEMEDDELELSE 

DF til EU: Afbryd al kontakt til Iran

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet og næstformand i EFD-gruppen, Morten Messeerschmidt, vil nu opfordre EU til at aflyse alle planlagte arrangementer og rejser i Iran som følge af det iranske præstediktaturs brutale nedslagtning af demonstranter. I første omgang gælder det en rejse til Iran, som EU-Parlamentets Iran-delegation har planlagt i januar 2010.

”En officiel rejse til Iran harmonerer dårligt med EU-Parlamentets selvopfattelse som bannerfører for frihed og demokrati, og formanden for Parlamentets Iran-delegation, Barbara Lochbihler (De Grønne, Tyskland) må derfor smide fløjlshandskerne og afvise enhver kontakt til det religiøse iranske diktatur. Al officiel kontakt med Iran er en blåstempling af styrets brutalitet og undertrykkelse”, siger Morten Messerschmidt.

”Desværre tyder alt på, at der fra delegationens side ikke vil blive stillet et eneste kritisk spørgsmål til de systematiske overtrædelser af menneskerettighederne, den konsekvente brug af tortur eller henrettelser af mindreårige, som har været en del af den iranske hverdag siden den islamiske revolution i februar 1979, og derfor er en aflysning af rejsen det eneste rimelige skridt, der kan foretages i den nuværende situation”, siger Morten Messerschmidt.

”I værste fald kan man desværre forestille sig, at demonstrationerne kan provokere styret til at gennemføre en massakre eller et decideret folkemord på de demonstrerende kræfter i stil med den kinesiske massakre på demonstranter i Beijing i 1989. Et sådant folkemord bør EU ikke indirekte medvirke til at anerkende gennem et officielt besøg,” siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt tilføjer, at Iran-delegationen bør gennemføre en kulegravning af de gæster, man gennem årene har modtaget, idet meget tyder på, at præstestyre har haft held til at manipulere med delegationen.


Morten Messerschmidts brev til formanden for Iran-delegationen, Barbara Lochbihler

 

Fru Barbara Lochbihler
Europa-Parlamentet

Kære fru Lochbihler

I Deres egenskab af formand for EU-Parlamentets Iran-delegation skal jeg på baggrund af de seneste begivenheder i Iran anmode Dem om at aflyse delegationens planlagte rejse til landet i januar 2010.

En officiel rejse til Iran vil af det iranske præstestyre ikke kunne betragtes som andet end en blåstempling af den brutale undertrykkelse, som iranske demonstranter udsættes for, når de går på gaden for at kæmpe for demokrati og ytringsfrihed. En sådan blåstempling bør EU ikke medvirke til, hvis ellers demokrati og respekt for menneskerettigheder skal kunnes tages alvorligt.

Meget tyder desværre på, at der fra Iran-delegationens side ikke vil blive - eller er blevet - stillet et eneste kritisk spørgsmål til de systematiske overtrædelser af menneskerettighederne, den konsekvente brug af tortur eller henrettelser af mindreårige, som har været en del af den iranske hverdag siden den islamiske revolution i februar 1979, og derfor er en aflysning af rejsen det eneste rimelige skridt, der kan foretages i den nuværende situation.

Med det iranske præstestyres uhyggeligt brutale undertrykkelsesmetoder in mente må man i værste fald desværre forestille sig, at demonstrationerne kan provokere styret til at gennemføre en massakre eller et decideret folkemord på de demonstrerende kræfter. Et sådant folkemord bør EU ikke indirekte medvirke til at anerkende gennem et officielt besøg.

Jeg kan nævne, at min kollega fru Anna Rosbach tidligere har udtrykt stærk kritik over for selve arbejdsgangen i Iran-delegationen, en kritik, som blandt andet har gået på, at medlemmerne af delegationen ikke på forhånd informeres tilstrækkeligt om de gæster, som man inviterer til delegationens møder i Bruxelles.

Fru Anna Rosbach har anført, at delegationens ledelse ikke i tilstrækkeligt omfang tjekker cv´er på sine gæster, men derimod lader sig spænde for det brutale præstestyres vogn. Seneste havde delegationen den 10. december 2009 besøg af en kvinde, Batool Soltani, som påstod, at hun var flygtning fra Camp Ashraf - den iranske modstandsbevægelse PMOIs opholdssted i Irak - naturligvis med det formål at bedrive propaganda for præstestyret i Teheran. Ingen i delegationen var på forhånd informeret om dette punkt på dagsordenen.

Nogle velinformerede kilder i PMOI gjorde fru Anna Rosbach opmærksom på fælden, og hun havde på mødet lejlighed til at imødegå propagandastrømmen fra præstestyret. Delegationens viden om Iran og arbejdsmetoderne er så kritisable, at fru Anna Rosbach har set sig nødsaget til at indbringe en klage over arbejdsgangen. 

Jeg skal for min egen del understrege, at jeg naturligvis bakker op omkring min kollegas synspunkter, og jeg vil tillige på denne baggrund anmode Dem om at udvise det mindstemål af respekt over for de demokratisk sindede kræfter i Iran, at De omgående aflyser Iran-delegationens planlagte rejse til Iran i januar. 

 

Med venlig hilsen

Morten Messerschmidt
Medlem af Europa-Parlamentet  
Næstformand i EFD-gruppen
Næstformand i AFCO-udvalget

http://balder.org/avisartikler/EU-Og-Medierne-Tavshed-Om-Euromediterranien-Eurabien.php

Besøg evt.  www.Uriasposten.net   

 Tilbage
 Print

Kære læser/kære medlem


Trykkefrihedsselskabet har udsendt en pressemeddelelse i anledning af mordforsøget på tegneren Kurt Westergaard:

PRESSEMEDDELELSE, Trykkefrihedsselskabet, den 3. januar 2010

Vi forlanger at regeringen beskytter ytringsfriheden   

Få timer efter, at en somalisk mand med al-Qaeda-forbindelser var trængt ind i Kurt Westergaards hjem for at slå ham ihjel, kunne PET meddele, at de vidste alt om ham. Han har kendte terrorforbindelser. PET har tydeligvis overvåget ham i længere tid. Blot havde PETs ledelse ikke forestillet sig, at han skulle have noget udestående med Kurt Westergaard.   

I øvrigt udtaler PETs chef, hvor glad han er for, at sikkerheden i Westergaards hus synes at være i top.  

Trykkefrihedsselskabet er langt fra beroliget.  

Mordtrusler mod danske tilhængere af ytringsfriheden går år tilbage. Hvordan kan regeringen, hvis ministre har aflagt ed på grundloven, tillade folk som Kurt Westergaards uheldige banemand at opholde sig her i landet? Hvad er hans adkomst til at være her? Hvem plejer han omga! ng med? Hvilken moske har han frekventeret?   

Og endnu vigtigere: Hvor mange andre mordere har vi åbnet landets grænser for?   

Vi har tidligere i landets historie oplevet ekstremister, der ikke lagde skjul på deres ønske om at omstyrte friheden og den grundlovssikrede orden. Men vi har aldrig tidligere i fredstid været ude for, at de prøvede at omsætte deres tanker i mord.  

Siden Jyske lov af 1241 har der i Danmark været en underforstået overenskomst mellem undersåtterne og statsmagten: Borgerne fraskriver sig retten til at tage sig selv til rette på betingelse af, at kongen øver ret i landet.  

Er det, hvad vi oplever i disse dage?  

Vil regeringen, der står med ansvaret, forklare, hvad den har tænkt sig at gøre for at sikre vores frihed – og specielt ytringsfriheden, uden hvilken ingen anden frihed kan findes?   

Vi venter på svar.  

Og så vil vi endnu engan! g udtrykke vores solidaritet med Kurt Westergaard, som Trykkef! rihedsse lskabet hele tiden har stået bi i ord og handling.    

 

Støt vores journalistik
Hvis du sætter pris på Sappho, så hjælp os med at udvikle endnu flere
historier af den slags, man sjældent kan læse andre steder.
Det kan du gøre ved at indsætte et beløb på konto 4310 4310399981 (Danske Bank).

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE