TILLID og POLITIET
TILLID og POLITIET www.sagenskerne.dk

Præsenteret her  26. oktober 2009

 
Jyllands-Posten
 
Danskerne taber tillid til politiet

Offentliggjort 24.10.09 kl. 11:50
 
Forskerne bag den store tryghedsundersøgelse hejser advarselsflaget over for politiet.

Danskerne har i den grad tabt tilliden til ordensmagten, og blandt andet derfor er utrygheden steget, skriver Berlingske Tidende.

Danskerne tror simpelthen ikke på, at politiet kommer i en række tilfælde. Således mener kun 30 procent, at politiet kommer, hvis man bliver udsat for trusler.

I tilfælde af indbrud vælger kun 32 procent at stole på, at politiet vil tage sig af det. Og noget så alvorligt som et overfald på gaden, scorer også lavt - sølle 52 procent tror på hjælp fra politiet.
Nye tal fra TrygFonden
Det viser tal fra TrygFondens tryghedsundersøgelse, der udarbejdes hvert andet år.

»Man kan i den grad sige, at tilliden til politiet har taget et dyk. Jeg kan godt forstå, at kun 10 procent regner med hjælp, når cyklen bliver stjålet, men de øvrige tal kan politiet ikke leve med. Det er en temmelig betænkelig udvikling for politiet, hvis befolkningen mister tilliden til, at det træder til, når man har brug for dem. En tilsvarende mangel på tillid regnes undertiden som en af de største udfordringer for velfærdsstaten, fordi manglen kan skabe basis for private ordninger for de bedrestillede borgere,« siger Anders Hede, der i undersøgelsen trækker en direkte sammenhæng mellem den lave tillid til politiet og utrygheden.

»Den faldende tillid til politiet er en del af historien om vores stigende utryghed ved kriminalitet og faldende tryghed i almindelighed,« siger Anders Hede, der står bag undersøgelsen sammen med professor Jørgen Goul Andersen.

Kilde: Berlingske Tidende   Citat slut.

LOGISK  UDVIKLING

Forklaringen er enkelt. Politiet kan ikke være alle steder på en gang. Derfor må de prioritere. Politiet holdes i gang af en kultur, som har en lovgivning der står over Danmarks Grundlov. Denne manglende respekt for Danmarks love, fører til handlinger, der holder Politiet  beskæftiet.

Besøg evt  . www.kulturkloeften.dk 


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE