TRAPPETRINS-DEMOKRATI
TRAPPETRINS-DEMOKRATI www.sagenskerne.dk

TRAPPETRINS - DEMOKRATI  Præsenteret her 18 oktober 2009

En ide til ny udvikling af Demokratiet, skal jo komme et eller andet sted fra.


NEDERSTE VALGTRIN  1.

Det første valg, til det nederste trin, der er alle politikere der findes i Danmark på valg. Dette valg sker hvert fjerde år, og gælder i 4 år. Næste gang, når systemet er indkørt og etableret, så vil det være anderledes. Kun CEPOS kan proffessionelt regne ud hvordan ??? De andre tænketanke, har jeg ikke den store tillid til.

NÆSTE VALGTRIN  2.

Det næste valg, til valgtrin 2. sker året efter, at valget til nederste valgtrins valg har fundet sted. Dem som ikke bliver genvalgt på valgtrin 2. rykker automatisk ned på valgtrin 1. og rykker en fjerdedel ned økonomisk, og placeres i valgtrin 1. Der er en fjerdedel mindre antal politiske platforme på valgtrins 2 niveau.

NÆSTE VALGTRIN 3,

Det næste valg til valgtrin 3. sker også året efter, men der er kun dem fra valgtrin 2. der kan vælges.

En fjerdedel af dem, fra valgtrin 3.  ryger et valgtrin ned, nemlig den fjerdedel, der fik mindst stemmer ved  valgtrin 3 ,ved deres sidste valg.  Disse afløses så, af de Politikere der kommer fra valgtrin 2 der har fået flest stemmer. Lønnen for dem, der avancerer fra valgtrin 2 til valgtrin 3 får forhøjet deres løn med en fjerdedel, altså 25 procent, og de politikere der ryger ned, får nedsat deres løn med 25 procent.

VALGTRIN 4

Til valgtrin 4.  skal der vælges 175 Politikere, hvoraf den siddende regering vælges. Lønnen stiger igen med 25 procent for de 25 procent nyvalgte folketingsmedlemmer, og den fjerdedel af folketingsmedlemmerne, der fik mindst stemmer ved deres sidste valg, går 25 procent ned i løn, og ryger ned i valgtrin 3 gruppen.

ET VALG HVERT ÅR

På den måde vil vi vælgere få et valg hvert år, i stedet for hvert fjerde år, og det kan måske give større interesse for Politik hos vælgerbefolkningen, og for demokratiet.

TRAPPETRINS - DEMOKRATI  og CEPOS

Den eneste tænketank i Danmark, der kan regne ud, hvad et trappetrins - demokrati koster, det er sandsynligvis ( TÆNKETANKEN = CEPOS )  Andre tænketanke i Danmark har sandsynligvis ikke den fornødne indsigt, og kompetance til, at regne ud hvad et sådant TRAPPETRINS - DEMOKRATI  Vil koste skatteyderne ???

NUVÆRENDE POLITIKERE

Det må være nuværende politikere der bedømmer fordelene og ulemperne, ved indførslen af et TRAPPETRINS - DEMOKRATI her i Danmark.

STATSMINISTERENS  VALGMULIGHEDER

Skal Statsministeren have lov til, at vælge ministre fra valgtrin 1. 2. og 3. i denne nye politiske struktur ???

Skal det være forbudt for statsministeren efter dette system, at vælge ministre udefra, fra fagbevægelsen eller fra erhvervslivet ???

UNGDOMS-POLITISKE FORMÆND

Det er naturligt, at ministre ikke har tid til, at udtale sig om en ny Politisk struktur for valg af folkets repræsentanter, men måske er det muligt, at få en udtalelse fra formænd for Ungdoms-Politiske partier ???

Hvordan reagerer de på nye ukendte udfordringer = afvisende eller analyserende ??? Det er jo muligt for DR, at tjekke dette spørgsmål ???

EN LILLE DETALJE

Hvad mener vælgerne, om TRAPPETRINS - DEMOKRATI ???  og hvad vil det betyde for førstegangs-vælgere ???

ENGELSKE POLITIKERE

Engelske Politikere taler om, at ændre deres valg-system. Kan Engelske Politikere noget, som Danske Politikere ikke kan ???

DANMARKS RIGES GRUNDLOV af 1953

Der er jo grupper i Københavns-området der ønsker Danmarks Grundlov fjernet eller ændret. Hvorfor ved jeg ikke, men har de tænkt sig andre ændringer for eller af det Demokratiske system ved samme lejlighed ??? Tja,eh = hvem kan vide det ???Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE