ISLAM I EUROPA
ISLAM I EUROPA www.sagenskerne.dk

Præsenteret her 17. oktober 2009

Fredag 16 oktober, 2009

UK: Moske lærer byens embedsmænd om islam

UK: Moske lærer byens embedsmænd om islam


En by moské åbnede sine døre for brandfolk, politi og Rådet officerer til at introducere dem til den islamiske tro.


Sessionen i Portsmouth muslimske Academy i Old Commercial Road omfattede en spørgerunde ved Liakoth Imam Ali.


Formålet var at opbygge og forbedre kontakten med de lokale samfund og oprette arrangementer, hvor forskellige dele af samfundet har mulighed for at opbygge gode samarbejdsrelationer.


Afdelinger i hele byrådet var repræsenteret, sammen med Hampshire brandvæsenet og Hampshire Politi. Arrangementet var et sikrere Portsmouth partnerskabets Beskyttelse Fællesskabers Project.Project officer Charlie PERICLEOUS sagde: »Dette var en meget vellykket arrangement i en afslappet atmosfære, som gav folk, der deltager med en interessant og oplysende resumé af islam."(mere)

Kilde: Portsmouth dag

Holland: muslimske unge bedre rustet til at følge reglerne

Holland: muslimske unge bedre rustet til at følge reglerne

Se mere om undersøgelsen (på engelsk). En hollandsk Offentlig undersøgelse, på den anden side siger, at islam kan være en medvirkende faktor til kriminalitet for nøjagtig samme årsag.

---------


Unge muslimer bedre at tilpasse sig de normer, værdier, love og regler i det hollandske samfund end unge i verdslig eller andre religiøse opdragelse, ifølge en undersøgelse foretaget af Dr. Hassan Mousavi som han fremlagde i Groningen i går. Mousavi undersøgt omkring 250 reformerte, liberal-jødiske, sunni-muslimer, Sanatan Dharma hinduistiske og verdslige familier med børn i alderen 12 til 21.

Undersøgelsen af samfundsforskere og Islamologist Mousavi er vigtigt i de aktuelle diskussioner om at opføre sig dårligt muslimske unge i forskellige byer. Nogle politikere peger på deres religion som årsag. "De antager, at dette problem skyldes kun på grund af religion, mens mange andre faktorer spiller også en rolle. Min undersøgelse viser, at unge muslimer bedre at tilpasse sig sociale grænser end andre unge i prøven."

Han udtrykker sig forsigtigt idet der ifølge ham yderligere undersøgelse er nødvendig med en større stikprøve. Men "undersøgelsens resultater kunne anvende mere nuance på den måde, som medierne og politikerne link opdragelse og overtrædelse eller ej af sociale grænser af ungdom. Jeg kan ikke foreskrive, hvad regeringen og politikerne skal gøre med dette. Under alle omstændigheder det forekommer mig relevant, at denne type af undersøgelser vil blive taget alvorligt ud over de øvrige stemme i samfundet, som blot fører til polarisering, "siger Mousavi, der som en indbudt politisk flygtning fra Iran har boet i Holland i omkring tyve år .

Mousavi siger, at det er logisk at tænke, at »en øvet religion derhjemme« kan have virkning på, hvordan unge henblik normer og værdier. "Religiøs overbevisning er forbundet generelt med de normer og værdier, at nogen har. Det ville derfor være naturligt, at religionen ville påvirke den måde, hvorpå sociale grænser håndteres. Mine resultater viser, at unge, hvor en religion er aktivt praktiseres i hjemmet, har mere af en tilbøjelighed til at tilpasse sig til love og regler, end unge, der får en sekulær opdragelse. "

Kilde: Nederlands Dagblad (Hollandsk)

London: Politi test-strategi for terrorbekæmpelse

London: Politi test-strategi for terrorbekæmpelse


Med sine rækker af tandoori grillbarer og halal slagterforretninger, Hounslow, hvor næsten 30 procent af befolkningen enten er sikh, muslim eller hindu, er indbegrebet af moderne britiske multikulturalisme.

Men byens mangfoldighed har også opdrættet ødelæggelse. Den første nogensinde britiske selvmordsbomber til at begå en ugerning oversøiske var fra bydelen. Asif Hanif, 21, dræbte tre mennesker og sårede 55, da han sprængte sig selv op i Tel Aviv, Israel, i 2003. Mens Zeeshan Siddiqui, en britisk muslim, der blev sat på en kontrol for på grund af hans forbindelser til d. 7 / 7 bombefly, men er stadig på flugt, blev bragt op i Hounslow.


Det er disse sidstnævnte træk, som førte Metropolitan Police, når de søger pilotområder for en ny strategi for terrorbekæmpelse, om at stige på Hounslow.


Ordningen er en del af en Scotland Yard retssag, der begyndte at køre i fire London boroughs i juni 2007, men er nu ved at blive rullet ud over hele byen. Samt Hounslow, Forebyg Engagement programmet startede i Waltham Forest, Newham og Tower Hamlets.


Hounslow, bl.a. blev valgt på grund af sine tidligere forbindelser til terror og det faktum, accepteret af politiet, at terrororganisationer historisk har forsøgt at rekruttere i området.


Samt dets etniske demografiske, en konstant påmindelse om, at Hounslow er sårbar over for terrorisme er uendelig strøm af fly, der ofte flyver overhead under start og landing i Heathrow lufthavnen - en af Storbritanniens mest fristende mål for terrorister.


Chefpolitiinspektør David Bilson, den Hounslow bydelen kommandør forklarer: "Vi ved, at der er mennesker her, som ønsker at bringe vores unge mennesker til voldelig ekstremisme. Da vi vidste, at forebyggelse var ved at udvikle vi var meget ivrige efter at sikre, at vi blev en del af det. "


(..)


Ordningen omfatter fire officerer, hvis eneste opgave er at udvikle og fastholde forbindelser med de etniske samfund i deres område via organisationer som tro, skoler og ungdomsklubber. Omfanget af politiets forsøg på at engagere sig i de samfund, kan ses på en hvid bord i Hounslow Forhindre kontor, hvor enkle sætninger er blevet oversat til arabisk, så de officerer kan bruge dem i deres møder.


I de to år ordningen har kørt i Metropolitan Police siger, de allerede har identificeret situationer, hvor de er blevet gjort opmærksom på mennesker, der viser ekstremistiske tendenser.(mere)


Kilde: Uafhængige

Frankrig: High Court afviser islamisk finansiering af regningen

Frankrig: High Court afviser islamisk finansiering af regningen


Frankrigs højeste forfatningsmæssige myndighed på onsdag slog ned en bestemmelse i en ny lov, der ville have åbnet fransk bank til islamisk finansiering.


Nationalforsamlingen i sidste måned vedtog den foranstaltning til at tillade sharia-kompatibel finansiering trods modstand fra Socialdemokraterne, der spurgte Forfatningsrådet til at udtale sig om dens lovlighed.


Modstand deputerede havde klaget over, at arbejde målrettet verdslige Frankrig ikke må tillade principperne i sharia-lov at blive genkendt i lovgivningen.


Foranstaltningen ville have givet et juridisk grundlag for islamisk "sukuk" obligationer, som er aktiv-baseret og ikke betaler renter. Investorer modtage rabatkuponer, der svarer til en del af overskuddet af aktivet ligger til grund for obligationen.


(..)


Forfatningsdomstolen Rådet fastslog, at bestemmelsen ikke skulle have været slået i en bredere lovforslag om finansiering af mellemstore og små virksomheder, da det var et separat spørgsmål.


En erklæring fra Rådet understregede, at bestemmelsen blev udfordret ", ikke på grund af dens indhold, men snarere over den fulgte procedure i parlamentet."


(mere)


Kilde: Expatica (Engelsk)

Torsdag 15 oktober, 2009

Italien: muslimsk leder opfordrer til at tackle religiøs ekstremisme

Italien: muslimsk leder opfordrer til at tackle religiøs ekstremisme

I går Khaled Fouad Allam, en algerisk-italiensk sociolog, opfordrede til autoritative muslimske institutioner, Accept af staten, og den italienske uddannede religiøse ledere. Ahmad Gianpiero Vincenzo taler om bekæmpelse af religiøs ekstremisme, selvom han også taler om Italien accept af islam.


------------


Formanden for sammenslutningen af italienske muslimer, Ahmad Gianpiero Vincenzo, har opfordret foranstaltninger til at løse problemet med religiøs ekstremisme. "Vi er nødt til at analysere fundamentalisme og udvikle praktiske foranstaltninger til at bekæmpe dette," siger Vincenzo. Hans opfordring kom efter en 35-årig libyske tidligere i denne uge gennemført en mislykkede bombeangreb mod en kaserne i Italiens nordlige by Milano.


"Vi ved meget lidt om de kanaler, hvorigennem ekstremister bliver finansieret," siger Vincenzo.


Han er også en konsulent om indvandring til det italienske senat Konstitutionelle Anliggender Kommissionen og et medlem af Rom Mosque's Generalforsamling.


"Vi er også nødt til at vide, at ekstremisterne 'geografiske fordeling i hele landet og de reelle mål for deres propaganda," Vincenzo sagde.


Indtil nu, har ikke gjort meget i Italien for at støtte oprettelsen af en moderat, officielle islam, bemærkede han.


"Der er ingen offentlige midler til uddannelse af imamer. Dette kan kun resultere i selvbestaltede prædikanter og dodgy finansieringskilder," Vincenzo sagde.(mere)


Kilde: AKI (Engelsk)

Letland: Halal slagtning legaliseret

Letland: Halal slagtning legaliseret

Sverige får sin halal-kylling fra Danmark, nu en Lettisk virksomhed til hensigt at sælge Sverige halal-oksekød.

-----------


Det lettiske parlament for nylig gennemført en kontroversiel lovgivning i lovgivningen om dyrevelfærd, som legaliserer Halal og kosher slagtning. Kødet vil blive eksporteret til Sverige.

Med et snævert flertal den lettiske parlament, besluttede Saeima at gennemføre en tilpasning af lovgivningen om dyrevelfærd, som gør det lovligt at rituelt slagtedyr. Denne metode betyder, at dyret ikke er bedøvet, før dens hals er skåret, og dyret forbløder.

Omkring 300 mennesker protesterede uden for Saeima med Animal SOS-organisation, der mener, at metoden er umenneskeligt. I Sverige er den metode er ikke tilladt, men Vents Armands Krauklis af den konservative lettiske Folkeparti mener, at eksportere kød til Sverige kan hjælpe Letland's kriseramte økonomi.

"Det er nødvendigt, når der er en økonomisk krise," sagde Kraulik, der havde problemer med at gøre sig hørt i en pause, omgivet af demonstranterne.

Krauklis er den, der pressede hårdest på for den lovgivning, der blev vedtaget efter kun to møder. I Det har hidtil kun fundet sted, når en hurtig beslutning var absolut nødvendigt.

Adskillige demonstranter troede, det var besynderligt, at den lovgivning, der blev opfordret til af en privat virksomhed og ikke af muslimske og jødiske grupper. Den administrerende direktør for selskabet er part medlem af Krauklis, og demonstranter anklagede medlem af korruption.

"Vi tror, han er bare at bruge krisen som en undskyldning," sagde en demonstrant.

Arrangørerne Dyr SOS, understregede, at deres protest ikke havde racistiske motiver, men kun dyrs rettigheder. På trods af dette, var der en plakat blandt demonstranterne Letlands klemt mellem en Davidsstjerne og en islamisk halvmåne.

"Den mand er ikke med os. Vi forsøgte at få ham til at gå, men han nægter. Vi er imod dyremishandling, ikke religion," sagde Laura Karnite of Animals SOS til den svenske avis Arbetaren.

Kilde: Tidningen Arbetaren (Svensk)

Utrecht: Lærere fortørnet over muslimsk kvinde, som ikke hånden

Utrecht: Lærere fortørnet over muslimsk kvinde, som ikke hånden


Udnævnelsen af en medarbejder, der ikke give hånd til manden på grund af hendes overbevisning, skaber vrede blandt nogle lærere på skolen for Journalistik i Utrecht.

Den pågældende person har arbejdet siden september i en administrativ positivtion. I en e-mail til de lærere, sagde hun, at hun ikke give hånd til mænd, men vil hilse disse kolleger med en hånd på hendes hart. Den muslimske kvinde ville på denne måde at undgå irriterende situation, når man rejser folk at kende.

Underviser Michiel SMI'er siger, at han føler sig forskelsbehandlet. "Udelukkende på grund af det faktum, at jeg er en mand, hun nægtede at ryste min hånd. Jeg kan ikke forestille mig, at ledelsen accepterer det, hvis nogen ikke give hånd til en Jøde, homoseksuel eller en eller anden sort." Han og flere andre ansatte delte deres klage til forvaltningen af Kommunikation og Journalistik fakultetet.

SMI er en fortaler for mangfoldighed inden for uddannelse og støtter frigørelse af muslimske kvinder. Derudover er han fortaler for religionsfrihed og ytringsfrihed. "Men vi bør behandle hinanden på lige fod. Det er en del af normen, at vi ryster hinandens hænder. Efter min mening er der ikke plads i denne organisation for nogen, der nægter at gøre dette for disse grunde."

Désirée Majoor, chef for Kommunikation og Journalistik Fakultet, siger som svar, at den ansatte rapporterede hendes opførsel med hensyn til mænd, inden hendes jobsamtale. Hun er velkvalificeret til stillingen, og har en behagelig og åben holdning. "Der er ikke noget problem her, at hun undgår kontakt. Hun kun vælger at store mænd forskelligt. Det er ikke hindre hende funktion."

Kilde: Trajectum (Hollandsk)

Sverige: Undersøgelse konkluderer »apati syndrom" er reel

Sverige: Undersøgelse konkluderer »apati syndrom" er reelSvenske læger har gennemført en undersøgelse påstår der ikke er nogen beviser for, at flygtninge forældre har bedøvet deres børn at sætte dem ind i en koma-lignende tilstand - for at forhindre udvisningen af familierne.


Lægerne konkluderer også, at det er højst usandsynligt, at de unge er forfalskning deres betingelser - at imødegå argumenter om, at børnene kun foregiver ikke at spise eller bevæge sig fra deres senge.


Undersøgelsen bekræfter, at tre fjerdedele af disse børn har haft traumatiske oplevelser i deres hjemlande, og flere har forsøgt at begå selvmord her i Sverige - under den lange vente på afgørelser om asylansøgninger.


Efter en periode med faldende tilfælde af sådanne børn - i en midlertidig periode, hvor afviste familier, der gik under jorden fik en ny chance for at ansøge igen - antallet er stigende igen.


Kilde: SR (Engelsk)

Frankrig: muslimske leder siger burkaen er dør til den radikale islam, men forbud stigmatizes alle muslimer

Frankrig: muslimske leder siger burkaen er dør til den radikale islam, men forbud stigmatizes alle muslimer


Lederen af det franske muslimske råd, sagde onsdag, at hele kroppen Slør bæres af et mindretal af muslimer i Frankrig er en "post måde" at den radikale islam, men at en national debat om, hvorvidt et forbud mod beklædningsgenstanden i offentligheden brændemærke hele den muslimske samfund.


Mohammed Moussaoui fortalte et panel af lovgiverne om, at enhver beslutning om at forbyde slør, der dækker kroppen og i ansigtet risici fodring en følelse af diskrimination.


Debatten "har fået uventede proportioner" og "muslimer i stigende grad finde sig konfronteret med fordomme, hvis konsekvens er den stigmatisering af en hel religion," Moussaoui sagde, at henvise til hvad mange muslimer siger, er der en tendens til at samle dem i en enkelt enhed de moderate eller radikale.


(..)


Moussaoui sagde Rådet er enigt om brugen af full-body klæder ikke er foreskrevet i islam, men er i stedet en religiøs praksis i en "yderst marginal" mindretal af muslimske kvinder. Endnu, sagde han i en forberedt tale godkendt af alle fraktioner i den muslimske gruppe, en sådan beklædningsgenstand "bør ikke være et motiv for belastende for dem, der bærer det."


Den muslimske gruppe sagde, at det foretrak at forsøge at fraråde kvinder at bære slør gennem dialog, siger nogen ret kan virke mod hensigten, at øge sympati for dem, der bærer den beklædningsgenstand og fodring radikale dagsordener.


Rådet bad lovgiverne til at danne en kommission til at forhøre sig om, hvad det sagde, var en stigning i islamofobi og finde måder at bekæmpe det endda sådan anti-muslimske fordomme, ligesom hele kroppen slør, "er marginal."


Nogle lovgivere tog undtagelse, hvad de sagde, var den "sky"-tilgangen af de fem mand store muslimske panel, siger den fulde slør har konsekvenser for en lang række spørgsmål fra kvinders rettigheder til offentlig sikkerhed og terrorisme.


"Det er en ekstrem praksis, og vi ønsker ikke at installere sig selv på det nationale område," Moussaoui sagde.


Han senere fortalte The Associated Press, at han anså brugen af full-body slør til at være en "post vej" til en radikal fortolkning af islam, "og der er risiko for at falde yderligere."


(mere)


Kilde: Yahoo (Engelsk), h / t TalkIslam

UK: Britiske muslimske kvinder uønsket

UK: Britiske muslimske kvinder uønsket

Ifølge en undersøgelse i Belgien, Både piger og drenge i de marokkanske-belgiske samfund foretrukne partner fra Marokko i løbet af en fyr 2. generations indvandrer. Drengene, fordi de ønskede en underdanig traditionelle pige, og pigerne, fordi de ikke ønskede en dreng, der ville have et underdanigt traditionelle pige .

Ifølge denne radioprogram, er dette ikke tilfældet i Storbritannien.


"Hjemmedyrkede", Sendt på Radio 4. Tilgængelig online lige indtil udgangen af ugen.


Yasmeen Khan undersøger den stigende tendens blandt andengenerations-britiske asiatiske mænd til at omgå britiske asiatiske kvinder, og i stedet gifte sig med kvinder fra deres forældres hjemland, hvilket ofte fører til kultur chok, ulykke og skilsmisse - og en generation af ugifte britiske asiatiske kvinder.


Kilde: BBC (Engelsk)
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE