EU og METOCKDOMMEN
EU og METOCKDOMMEN www.sagenskerne.dk

FARVEL GRUNDLOV

ER EU ORGANISERET ANARKI ???


EF-domstolen har overtrådt grundloven ved at afsige Metock-dommen, siger professor i EU-ret Hjalte Rasmussen. DF kræver, at regeringen tager affære.

Regeringen ignorerer et brud på grundloven. Det mener Dansk Folkeparti, der har fået en af landets førende EU-eksperters ord for, at EF-domstolens omdiskuterede Metock-dom er direkte ulovlig.

»Jeg mener, at EF-domstolen i Metock-dommen har bevæget sig uden for de overladte beføjelser. Hvis det var Folketinget, der var gået uden for sine beføjelser i grundloven, ville den være grundlovsstridig. Eftersom EU ikke har en grundlov eller en forfatning, kan man ikke kalde den forfatningsstridig. Men jeg mener i stedet, at dommen er ulovlig,« siger juraprofessor i EU-ret på Københavns Universitet, Hjalte Rasmussen.

Han har udarbejdet et juridisk responsum til Dansk Folkeparti om sagen, og i en kronik her i avisen i dag, argumenterer han for, at EF-domstolen systematisk har beskåret medlemslandenes suverænitet gennem 40 år.

Det seneste eksempel er ifølge professoren Metock-dommen fra sidste sommer, der gør det muligt at få familiesammenføring gennem EU-reglerne med personer fra tredjelande, selvom de har opholdt sig illegalt i EU.

Dansk Folkeparti krævede dengang, at regeringen skulle se bort fra dommen. Det skete ikke. I stedet lovede regeringen blandt andet at arbejde for en ændring af EU-reglerne. Men med det nye responsum er DF overbevist om, at det var en fejl at rette ind.

»Regeringen sidder et grundlovsbrud overhørigt. Vi vil ikke finde os i, at man bare fejer det til side og ikke vil tage diskussionen,« siger Kristian Thulesen Dahl, næstformand i Dansk Folkeparti.

Regeringen skal svare

Partiet kræver derfor en høring, hvor de vil fremlægge analysen af Metock-dommen, ligesom regeringens egen analyse af det juridiske grundlag skal frem i lyset.

Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Jens Rohde, forstår bekymringen.

»Det er en diskussion og en undersøgelse værd, om domstolen har en aktivistisk og offensiv måde at fortolke reglerne på. Det må vi forholde os til politisk. Vi kan ikke bare se på, at domstolen udvider EUs magt mere end tiltænkt,« siger Jens Rohde. Han understreger dog, at Danmark i langt de fleste tilfælde har grund til at være tilfreds med domstolen.

Dansk Folkeparti mener, at ja-partierne har lukket øjne og ører, og ifølge Hjalte Rasmussen vil de mærke til Europa-Parlmentsvalget den 7. juni, at de ikke har været konsekvente nok.

»Meningsmålingerne tyder på, at danskerne vil stemme på nogle partier, der vil give EU kamp til stregen. Jeg tror, Metock-dommen har spillet en rolle, og at der derudover er en vis surhed over, at der ikke kom en afstemning om Lissabon-traktaten. Mange af vores landsmænd føler sig snydt,« siger Hjalte Rasmussen.

Han bakkes op af Kristian Thulesen Dahl:

»Det er større end Metock-dommen, det her. Det handler om, hvorvidt man kan bryde det visir, som ja-siden har sat op. De holder hænderne for øjnene og fingrene i ørene. Metock gjorde det til et folkeligt problem. Det er første gang, folk over kølesdisken snakkede om, at nu blandede EU sig for meget. Det er den debat, vi skal have rejst,« siger han.

Det lykkedes ikke at få en kommentar fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i går, og justitsminister Brian Mikkelsen (K) ønskede ikke at kommentere sagen. Citat slut.

OVERFLØDIGE  FAGFORENINGER

Gør Metock-dommen i virkeligheden fagforeninger overflødige ???
Hvad er LO-Formand Harald Børstings vurdering  ???

EN ANSVARLIG DANSK REGERING

Hvis Danmark har en ansvarlig Dansk Regering, og EU med ( Metock-dommen ) overtræder den Danske Grundlov,bør en Dansk ansvarlig regering så ikke melde Danmark ud af EU ???  så vidt jeg er orienteret, så har Danske Politikere skrevet under på, at de vil overholde Danmarks Grundlov. Hvad er en Dansk Politikers underskrift værd, i dag den 1. juli 2009 ???

http://balder.org/avisartikler/EU-Og-Medierne-Tavshed-Om-Euromediterranien-Eurabien.php

HVEM RESPEKTERER EU ??? 

Besøg også  www.kulturkloeften.dk  og ( overvej ) om befolkningerne i EUs 27 Nationalstater har EUs interesse og opbakning.

Vil du vide lidt mere om EU, så kan jeg anbefale denne bog.

EU  Den rigtige historie    Den skjulte dagsorden

af Henrik Ræder Clausen
mail: henrik@fangorn.dk
Udgivet på
Forskningsforlaget Rafael
ISBN 978-87-91107-31-3

Denne bog er den seneste jeg har den læst, og kommer omkring
Danmarks Riges Grundlov
Rom - Traktaten
Maastricht-Traktaten
Nice - Traktaten
Folketingets EU-Oplysning
Københavnerkriterierne
   God fornøjelse.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE