HVOR ER ANDERS FOGH
HVOR ER ANDERS FOGH www.sagenskerne.dk

HVOR ER ANDERS FOGH NU HENNE ???  ???

Kronik: Forfløjen Fogh på katastrofekurs

Bent Jensen, professor, leder af Center for Koldkrigsforskning

Offentliggjort 04.12.08 kl. 03:00


Det er, som om Danmarks statsminister slet ikke har forstået Ruslands genvundne position, mens han hvirvler rundt i verden i sin flyvemaskine. Hans gamle kammerat i Det Hvide Hus er ude om nogle få uger. Hans nye ven i Tbilisi vil også forsvinde, skriver Bent Jensen

Danmark er et lille land og bliver stadig mindre på grund af Vesterhavets appetit på Jyllands vestkyst. Det lærte vi i skolen, og det var rigtigt trist at høre, hvis vi da ikke samtidig havde fået indterpet, at hvis bare alle andre lande var lige så gode som danskerne, ville der være fred og fordragelighed i hele verden.

Det må være denne lærdom, der driver vor statsminister og en hel del andre til ustandselig at være på farten over den ganske verden. De andre skal bare blive som os, for så bliver der fred og fremgang. Danmark er en lille stormagt med en statsminister, der har store ambitioner - ikke i Danmark, hvor det sejler, men i den store verden.

Danmark skal lære araberne demokrati, og regeringen har derfor iscenesat et dyrt arabisk demokratiprojekt, hvis eneste sikre resultat er, at en masse - alt for mange - gode danske kroner hældes ud i ørkensandet, hvor listige tyranner smiler i skægget, mens de tænker på, hvordan disse narre fra det høje nord dog kan være så naive. Danmark skal også have hele Afrika op at stå og bringe udvikling og velstand til denne tilbagestående del af Jorden. Danmark har for længst været i Irak og fået sat skik på det kaotiske land, så der nu som bekendt er fred og demokrati dér. Og lige nu er vi i gang med at gentage succesen i Afghanistan, så de mange forskellige folkeslag og stammer i dette vilde land, som ingen nogensinde har forstået eller regeret, kan blive fredeligt og demokratisk. Det koster selvfølgelig nogle unge knægte livet, men da det ikke er overdanmarks egne børn, gør det ikke så meget.

På det sidste har statsministeren været i bl.a. Etiopien, Serbien, Georgien og Polen. Måske har jeg overset en to-tre lande i den hektiske rejseaktivitet. Det er svært at følge med fra sidelinjen. Foghs ruteplaner ligner et større luftfartsselskabs, dem man kan se i de glitrende magasiner i flyvemaskinerne: Imponerende røde eller blå buede streger, der fra lille Danmark stråler ud over den ganske verden. Foghs CO -2 -regnskab må se ganske imponerende ud. Har han ikke på spejderære lovet sin klimaminister at overholde hendes 10 bud om at spare på energien?

Man kunne selvfølgelig spørge, hvad vi har en udenrigsminister til, når statsministeren i den grad spiller udenrigsminister? Mon ikke også vi inden det store klimacirkus i København til næste år får lejlighed til at spørge, hvad vi har en klimaminister til? Det er svært at forestille sig, at den nygrønne statsminister bare vil sidde lige så stille og lade klimaministeren klare den globale hedetur, som i øvrigt i mellemtiden er blevet afløst af en ny koldtur.

Man kunne få den tanke, at det ville være bedre for landet og verden, om statsministeren tilbragte mere tid herhjemme og bl.a. brugte tiden på at sætte sig ind i de problemer i verden, han så gerne vil løse. Lad os tage Georgien som eksempel - en hvepserede i en endnu større kaukasisk hvepserede.

Som bekendt og vidt og bredt dokumenteret startede regimet i Tbilisi under ledelse af præsident Mikhail Sjaakasjvili en krig i begyndelsen af august, som endte med et forsmædeligt nederlag og punkterede stormagtsdrømme. Han er i spidsen for et frugtbart og potentielt velstående land, som han er godt i gang med at forvandle til en korrupt og retsløs fattiggård. Han er en ekstrem nationalist, som virker mentalt ude af balance. Der er ingen pressefrihed i landet, og en ledende oppositionspolitiker er blevet myrdet. Stærkt opmuntret af amerikanske kredse, som efter præsidentvalget i USA ikke længere spiller nogen rolle, brugte Sjaakasjvili enorme midler på at opstille en hær, som dog ikke duede til noget, da det kom til stykket. Han burde i stedet have koncentreret sig om den brede befolknings skrigende behov.

Hans destruktive politik både udadtil og indadtil har ødelagt Georgiens økonomi. En hovedeksportartikel er gammelt jern fra nedlagte fabrikker. Faktisk overlever en meget stor del af befolkningen kun, fordi de får tilsendt store beløb fra Rusland, hvor over en million georgiere bor og arbejder i al fredsommelighed. Med Sjaakasjvili og hans folk ved magten er der ikke udsigt til, at Georgien kommer på fode. Hans utilregnelighed ses også af hans seneste glansnummer, hvor han fik arrangeret en fingeret beskydning af en bilkortege med den besøgende polske præsident.

Hvorfor mon Fogh synes, at han partout skal rejse til Georgien og lade sig fotografere sammen med en sådan type og tilsige ham og hans politik Danmarks støtte? Følger han ikke med i de pålidelige rapporter, der kommer fra Georgien, og som dokumenterer alle de ting, der er nævnt her? Man skulle tro, at han kun har haft tid til at se de mest overfladiske tv-indslag.

Det er ikke nogen undskyldning, at USA og EU har stillet Sjaakasjvilis regime adskillige milliarder dollars i udsigt som belønning for hans katastrofale krig og almindelige korrupte styre. USA med sit omfattende efterretningsvæsen ved naturligvis, hvordan virkeligheden ser ud, og hvem der begyndte augustkrigen. Men her overdøvede olieinteresser sandheden. EU-apparatet har naturligvis også kendskab til sagernes rette, dvs. sørgelige sammenhæng. Selv det danske udenrigsministerium ved besked - uden at det dog ser ud til at påvirke hverken udenrigsministeren eller statsministeren. Måske de slet ikke læser rapporterne?

Der var militære observatører fra OSCE i Georgien og Sydossetien, da Sjaakasjvili startede krigen i begyndelse af august. Blandt andre var der professionelle britiske officerer til stede. De rapporterede entydigt, at krigen blev udløst af georgiske tropper, der med raketter og kampvogne beskød civile boligområder i Sydossetiens hovedstad. Nogle af disse observatører er blevet så forbitrede over, at ingen ansvarlige har villet høre på dem, at de har taget deres afsked og henvendt sig til pressen. De seriøse aviser og tv-kanaler i England, USA og Rusland har for længst offentliggjort disse ting. De danske medier har været tavse som graven.

Og hvad siger vor statsminister så under sit hastebesøg i Tbilisi? Han godkender faktisk diktator Sjaakasjvilis desperate løgn om, at disse uafhængige OSCE- og EU-udsendinges rapporter bare er russiske løgne. Han støtter den georgiske krigsstifter med det argument, at det skal nok passe, fordi det georgiske parlament (som Sjaakasjvili kontrollerer) har iværksat en undersøgelse af, hvem der startede krigen. Han nævnte også, at EU havde iværksat en undersøgelse. Men bortset fra, at EU for længst er i besiddelse af de nødvendige informationer, tror han da virkelig, at russisk propaganda skulle kunne påvirke EU?Kaukasus er en heksekedel, ligesom Irak og Afghanistan er det. Men Danmarks statsminister og hans udenrigsminister (når han får lov til at sige noget) mener, at det er en god idé, at Georgien bliver medlem af Nato. Hvad med nabolandene Armenien og Azerbajdzjan? Skal de ikke også med i Atlantpagten? Hvorfor skal Armenien, som fredeligt og roligt passer sig selv, i øvrigt ikke belønnes med milliardgaver fra USA og EU?

Hvad Nato har at gøre i denne del af verden er et spørgsmål, som ingen nogen sinde har ulejliget sig med at besvare. Georgiens medlemskab af denne militæralliance vil være den sikre vej til at få hele Kaukasus-regionen til at gå op i flammer. Vil vi virkelig i krig med Rusland? Tænker Fogh og Per Stig Møller slet ikke på, at det bliver konsekvensen? Vil de og Folketinget være rede til at sende danske soldater i krig i Kaukasus for at dø for endnu et korrupt og udueligt styre?

Heldigvis synes eftertanken for længst at have meldt sig i Tyskland og Frankrig. Selv USA er på tilbagetog. Det bliver spændende at se, hvordan den ny amerikanske administration vil vikle USA ud af det overilede og håbløse eventyr i Kaukasus. Både USA's og Vesteuropas politik over for det midlertidigt svage og ydmygede Rusland har længe været meget uklog og kortsigtet. Det gælder også det værdiløse raketskjold, som USA vil opstille i Polen og Tjekkiet. Det eneste argument, Vesten har anvendt for sin provokerende politik, har været, at Rusland jo ikke kunne stille noget op. Derfor kunne vi gøre, hvad der passede os.

Men den tid er ovre, og det bliver vi nødt til at tage bestik efter. USA's enorme økonomiske problemer vil også tvinge denne stat til at koncentrere sig mere om sine egne, indre problemer og skrue ned for de globale ambitioner.

Det er, som om Danmarks statsminister slet ikke har forstået disse ting, mens han hvirvler rundt i verden i sin flyvemaskine. Hans gamle kammerat i Det Hvide Hus er ude om nogle få uger. Hans nye ven i Tbilisi vil også forsvinde.

Statsministerens støtterejse til Georgien var af mange grunde uklog. Er der ingen, der tør sige til ham, at han skal holde sig hjemme noget mere og tænke over de nære problemer, som skal løses her?


TJA-EH HVAD NU FREMTID www.sagenskerne.dk

16-11-08
TJA-EH HVAD NU FREMTID ???

Anders Fogh på vej til EU
Det bliver tydeligere og tydeligere, at Anders Fogh har egen personlig interesse for øje, på Danmarks bekostning.

Fogh var på besøg hos Bush, for at diskuttere emner, som han ikke - ud over klima emnet - ville afsløre. Besøget var af så personlig karakter, at man kan undre sig om skatteyderne i Danmark har betalt for Fogh's ferieophold i Camp David.

Men Fogh's demokrat-diktatoriske svindelnummer, at afholde danskerne fra at stemme om den sidste EU traktat, Lissabontraktaten, havde som mistanken sagde, et ganske specifik personligt mål for Fogh.

Alt tyder på, at statsminister Anders Fogh Rasmussen forlader dansk politik til fordel for jobbet som EU's første præsident om mindre end et år. Fogh er så populær i Europa, at meget stærke kræfter arbejder benhårdt på at gøre ham til EU's præsident...følge Ekstra Bladets oplysninger ligger køreplanen allerede klar både i Statsministeriet og i Finansministeriet, og her er forventningen, at Fogh allerede trækker sig inden nytår.

Fogh har på Danmarks bekostning fået så stor popularitet i Europa, at han inden for et år stikker af fra de vælgere, der stemte ham ind som statsminister. Uden at involvere menig dansker, indsætter han Lars Løkke Rasmussen. Enevælde har, som ulven, taget fåreskind på ryggen, og kaldes demokrati. Men hele billedet som Fogh tegner, er en tro kopi er EU's logo, der forestiller voldtægten af prinsesse Europa ("Den Ny Verdensorden")

Et lille tilbageblik.

Fog sagde i forbindelse med afstemningen af traktaten, at der kun afholdtes folkeafstemninger om EU traktater, når der blev overført suverænitet. Selvfølgelig bliver der overført suverænitet, det er jo hele formålet med EU. Folkebevægelsen mod EU hjælper læseren lidt på vej og fortæller at side 30 af Lissabon-traktaten, Art. 33, stk. 5 betyder at:

Hvis et eller få lande stemmer nej til en ny traktat, så er det ikke sikkert den bortfalder. ("Læsetips til Lissabon-traktaten")

Ditte Staun og Ole Krarup kommenterer:

Er det ikke suverænitetsafgivelse at Danmark ser ud til at miste vetoret på over 50 politiske områder? At vi i endnu større grad mister muligheden for at føre en selvstændig politik? ("Mange juridiske og politiske grunde til folkeafstemning")

Sven Skovmand skriver:

Den alvorligste svækkelse af Danmarks situation er dog nok, at vi ikke længere har en automatisk ret til at udpege et medlem af Kommissionen. Fra 2014 skal Kommissionen kun bestå af 18 medlemmer, og det vil med 27 medlemmer betyde, at vi mister vores plads i hver tredje periode. ("EU-grundloven i nye klæder")

Søren Søndergaard siger:

For at undgå at spørge befolkningen har EU-lederne ændret navnet på traktaten fra forfatning til reformtraktat. Men EU's fremtid skal ikke afgøres udenom borgerne. Derfor opfordrer Folkebevægelsen alle demokrater til at støtte kravet om en folkeafstemning om traktaten ("Ny EU-traktat på plads", Politiken d 23-06-2007)

Der er ingen tvivl om at EU er dybt okkult, og det samme gælder den Ny Verdensorden, som flere og flere taler om. Eks. Bush har selv indrømmet at han er i Skull and Bones og har sagt at "Det er så hemmeligt vi (ham og Kerry) ikke kan tale om det." (læs artiklen Den Ny Verdensorden). EU sætter ingen på toppen, uden personen er "en af dem". Hvad Fogh har gennemgået for at nå til den top, vides ikke officielt. Men én ting er sikkert. Det er ikke for sarte sjæle

BESØG evt www.tagryggen.dk

KÆRE STUDERENDE  HVAD NU ???

Har i indflydelse på jeres verden ( i jeres land ) ??? Er der udsigt til hygge-stillinger unden indhold og uden ansvar ??? Jeg er årgang 1945,så jeg ønsker jer HELD og LYKKE med JERES FREMTID.
M.V.H  Saxo-PoulHej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE